ÎN ROMÂNIA SĂRACUL BEA, FUMEAZĂ, ARE MAȘINĂ, DAR NU PLĂTEȘTE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE. DE CE ?

In jos

ÎN ROMÂNIA SĂRACUL BEA, FUMEAZĂ, ARE MAȘINĂ, DAR NU PLĂTEȘTE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE. DE CE ?

Mesaj  Alex Foiciuc la data de Mier Oct 17, 2012 4:22 pm

În România legea zice că toți cei 2 milioane de pensionari români cu pensii sub 750 de lei pe lună nu trebuie să plătească asigurări de sănătate. Ei sunt scutiți de așa ceva. Așa că statul le dă acestor 2 milioane de inși medicamente gratuit dacă se îmbolnăvesc, îi tratează gratuit, îi operează în spitale tot gratuit și-i îngrijește tot gratuit, pe bani publici. De ce?
Statul român zice: ”Dom’le, sunt prea săraci! Ei nu dispun de suma asta de 8 lei pe care ar trebui s-o plătească lunar la asigurările de sănătate! Nu le putem reține acești 8 lei din pensie! Ar însemna să-i ruinăm! Sunt oameni necăjiți și săraci, dom’le!”.
În România există circa 4,5 milioane de români care nu au lucrat nicăieri nici măcar o zi în toată viața lor și, ca atare, nu au dreptul la pensie. Legea însă le acordă tuturor acestor oameni un venit minim garantat de circa 300 sau 400 de lei lunar. Acești inși ar trebui să plătească asigurări de sănătate cam 2 lei pe lună. Totuși, legea nu le reține nici un ban. Acești 4,5 milioane sunt scutiți de așa ceva. Așa că statul român le dă acestor 4,5 milioane de inși medicamente gratuit dacă se îmbolnăvesc, îi tratează gratuit, îi operează în spitale tot gratuit, și-i îngrijește tot gratuit, pe bani publici. De ce?
Statul român zice: ”Dom’le, sunt prea săraci! Ei nu dispun de suma de 2 lei pe care ar trebui s-o plătească lunar la asigurările de sănătate! Nu le putem reține acești 2 lei din pensie! Ar însemna să-i ruinăm! Sunt oameni necăjiți și săraci, dom’le!”.
Oare așa să stea lucrurile?
Dacă ne uităm pe statisticile oficiale, aflăm niște informații extrem de interesante. Să le luăm pe rând. Mai întâi aflăm că în România 96 la sută din populația adultă posedă cel puțin o locuință proprietate personală (adică apartament sau casă). În aproximativ 90 la sută din aceste locuințe se află în întreținerea stăpânului un animal de casă (pisică sau câine). În România există aproape 6 milioane de autoturisme. Adică una la fiecare familie. Asta ca să nu mai vorbim de ”săracii” care își petrec vacanțele prin Grecia, Bulgaria, Egipt, Italia, Spania etc.
Analizând cu atenție cele de mai sus începem să ne cam facem o idee despre cum arată adevăratul român ”sărac”: este un om care are locuință proprietate personală, autoturism proprietate personală și care are în întreținere animale de casă. Acesta e omul despre care statul spune că nu dispune de 2 lei lunar ca să plătească asigurări de sănătate.
Dar să mergem mai departe. Conform statisticilor oficiale 98 la sută din populația adultă a României consumă frecvent sau ocazional băuturi alcoolice. Unul din trei adulți români (33% din populația adultă) recunoaște că fumează de la zece țigări în sus pe zi, dar procentajul de fumători atinge 88 la sută la nivelul populației cu venituri mici și foarte mici.
Deci ”românul sărac” și despre care statul român spune că nu are de unde da 2 lei pe lună ca să plătească asigurări de sănătate, ei bine, românul acesta nu are cei 2 lei pentru asigurare de sănătate, dar are 300 de lei pe lună ca să-și cumpere țigări și probabil încă pe atâta ca să-și cumpere bere, vin sau coniac. Pe toți acești oameni statul îi consideră ”neajutorați și la limita supraviețuirii”, îi scutește de orice contribuție la asigurărilede sănătate și-i tratează pe toți pe gratis. Cu alte cuvinte statul român face discriminare între cetățenii lui, pe unii îi pune să plătească asigurări, pe alții nu. Dar după cum vom vedea, această discriminare este totuși în defavoarea lor și le face deservicii uriașe. Practic, îi înjosește!
Aparent, toți acești inși așa ziși săraci și care nu plătesc nimic, sunt niște privilegiați. Ei sunt ultimii supraviețuitori ai dictaturii proletariatului, ultimele relicve ale statului comunist unde săracul era rege și stăpân.
Mentalitatea comunistă este atât de înrădăcinată în mințile acestor români așa ziși ”săraci” și ideea că statul român este obligat să-i întrețină și să le asigure tratament și îngrijire în caz de boală fără ca ei să plătească nici măcar un sfanț este atât de bine conturată pentru ei încât nu au nici un fel de rușine pentru parazitismul lor și ei își reclamă zgomotos și cu obrăznicie pretențiile: ”Vrem spitale! Vrem medicamente! Trimiteți-ne doctori!”
Acești inși nu realizează că statul, prin atitudinea pe care o are față de ei, îi exclude de fapt din sânul societății, marginalizându-i ca pe niște paria. Aceste milioane de români care primesc din partea statului sute de lei, dar care nu participă cu nimic la eforturile statului nu au mândrie, nu au demnitate, nu-și dau seama că prin atitudinea lor se înjosesc și-și pierd calitatea de cetățeni.
Un om care trăiește dintr-un ajutor social acordat de stat (deci are un venit sigur, chiar dacă este foarte mic!) și care o singură dată pe lună nu are un leu sau doi lei în buzunar ca să plătească asigurări de sănătate, acela nu poate fi considerat cetățean la statului. El își pierde această demnitate. Înseamnă că are alte probleme: e vicios, bețiv, afemeiat, narcoman etc.
La urma urmei este o chestiune de demnitate, mândrie și educație ca să fii contribuabil al statului în care trăiești, chiar dacă la nivelul tău contribuția este de unul, doi, sau trei lei! Simți că meriți drepturile pe care le ceri, fiindcă ești și tu unul dintre milioanele de contribuabili! Ești unul care poate cere să aibă drepturi în stat și poți spune :”Statul român este statul meu! Sunt contribuabil al statului român!”. În momentul când nu poți spune așa ceva, decazi din condiția de cetățean la cea de parazit. Dar să mergem mai departe, fiindcă
ABIA ACUM LUCRURILE DEVIN CU ADEVĂRAT INTERESANTE
Să trecem acum la pensionarii și angajații care au 800 de lei pensie (salariu) lunar. Aceștia plătesc asigurări. Cât? Plătesc 5% din ce trece de 750 de lei. Adică 2,50 lei lunar. O sumă cu adevărat impresionantă, așa-i?
Să luăm acum exemplul cetățeanului care are 900 de lei pensie (salariu). Acesta plătește asigurări medicale pentru ce depășește 750 de lei. Adică 7,50 lei lunar.
Să ne oprim puțin și asupra pensionarului sau salariatului cu venit mediu: 1400 de lei lunar. Acesta plătește asigurări medicale pentru ce trece de 750 de lei. Adică 37 de lei (aproximativ 10 euro).
Analizând cu atenție toate aceste date ajungem la o concluzie halucinantă: în România legile sunt făcute în așa fel încât practic nu plătește practic nimeni asigurări de sănătate. Toată lumea doar se preface că plătește asigurări de sănătate! Sumele plătite în acest sens sunt absolut simbolice.
Totuși, mult hulitele noastre spitale și mult huliții noștri doctori oferă servicii la nivel occidental. Dar pe degeaba! O operație de prostată sau de rinichi în SUA sau în Anglia costă de la 8 mii de euro în sus. În România nu te costă nimic. Adică te costă: doi virgulă cinci lei RON pe lună! Adică 0,50 euro. Că oamenii sunt săraci și n-au bani!
Totuși, ce-ar fi să-l controlăm noi discret și temeinic pe săracul acesta român, așa cum își controlează peste tot săracii lor și SUA, și Anglia, și Germania, ba chiar și China?
Și ce-ar fi să ne ducem noi peste săracul acesta care zice că nu poate să plătească doi lei pe lună la asigurări de sănătate și să-l întrebăm așa, cinstit, când îl prindem în cârciumă cu pachetul de țigări desfăcut pe masă, cu țigara în gură și cu sticla de bere în mână :”Să moară mă-ta, român sărac și necăjit, că nu ai tu doi lei să plătești CAS-ul luna asta?”
Oricum, mai devreme sau mai târziu chestia asta tot se va întâmpla. Și în loc să fie condus în blocul operator și suit pe masa de operație, săracul nostru care nu a plătit toată viața lui asigurări de sănătate, va fi aruncat pe scări afară din spital, nu fără să i se spună: ”Operația matale costă zece mii de euro! Vii cu banii și te facem bine!”
Și știți de ce va fi așa? Fiindcă așa este în toată lumea!
DE CE NU CERE STATUL ROMÂN BANI?
Nu trebuie uitată complicitatea absolut criminală a tuturor guvernelor care au condus România după 1989. Toate au încurajat acest parazitism și această scutire de plată a asigurărilor de sănătate. În întreaga lume (inclusiv în China și Cuba) asigurările de sănătate sunt obligația de căpetenie a oricărei administrații de stat și a oricărui cetățean. În Occident și SUA ele se reînnoiesc lunar. Nici un cetățean american, chinez, german etc. nu se suie la volanul mașinii lui dacă nu are cu el două acte: dovada că a plătit asigurarea mașinii și dovada că a plătit la zi asigurarea de sănătate. Cine face altfel înseamnă că este iresponsabil și este trimis imediat la reeducare sau la spitalul de nebuni!
Tocmai de aceea în SUA și în Occident sistemul medical este la un nivel incredibil de ridicat ca dotare materială sau profesionalism al cadrelor.
În România toate guvernele care s-au perindat la cârma țării după 1989 au dat dovadă de o viclenie criminală și au continuat politica dictaturii comuniste de a acorda tutror asistență medicală fără ca nimeni să se simtă responsabil să contribuie la sistemul medical. Lozinca ”Să lăsăm oamenii în pace că nu au bani” are iz electoral și partidele știu perfect de bine de ce o încurajează. Dar această atitudine a dus la apariția și perpetuarea unei clase de 5 milioane de inși care nu plătesc nici măcar doi lei asigurări medicale. Iar unii zic: ”Și dacă ar plăti, cu doi lei nu se schimbă nimic!”
Ba se schimbă! Fiindcă de două ori cinci milioane înseamnă zece milioane de lei lunar! Adică 2,5 milioane de euro pe lună! Adică 25 de milioane de euro pe an! Cu acești bani poți cumpăra tomografe pentru toate spitalele mari din România! Sau poți asigura plata a 2000 (două mii) de posturi de medici plătiți cu 5000 de lei lunar! Și asta doar dacă fiecare român ”sărac” plătește doi lei!
Imaginați-vă ce ar însemna dacă fiecare pensionar și fiecare angajat român, indiferent că are pensie (sau salariu) de o sută de lei sau de o sută de mii de lei (că sunt și din ăștia destui!) ar plăti la asigurări sociale tot atât cât se plătește în alte țări: 10%.
În acest caz în fiecare lună s-ar îndrepta spre Ministerul Sănătății 150 de milioane de euro! Adică banii necesari ca să plătim 100 000 (o sută de mii) de medici în țara noastră, care nu are azi mai mult de 35 000 (treizeci și cinci de mii) de medici! Imaginați-vă la ce nivel ar ajunge România la capitolul Sănătate.
E drept, în acest caz Guvernele și partidele politice nu ar mai putea mitui săracii.
avatar
Alex Foiciuc
Owner Fondator
Owner Fondator

Mesaje : 186
Data de inscriere : 05/08/2010
Varsta : 34
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului http://toataromania.forumhit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum