Ghetarii din Oceanul Antarctic cresc ! Unde e incalzirea globala ?

In jos

Ghetarii din Oceanul Antarctic cresc ! Unde e incalzirea globala ?

Mesaj  Alex Foiciuc la data de Mier Dec 26, 2012 12:27 pm

Contrar rapoartelor publicate de presă, apele îngheţate ale Oceanului Antarctic continuă să crească din punct de vedere al suprafeţei. Pentru luna noiembrie 2009, suprafaţa totală a gheţii este mai mare faţă de anul 1979, atunci când au început măsurătorile. Mass-media se concentrează pe zone mici din Antarctica, pentru a vă speria cu privire la faptul că acest continent s-ar topi, pe când el, de fapt, câştigă gheaţă.
Deşi acest lucru se întâmplă lună de lună, există un interes (sau o conspiraţie?) în mass-media de a nu vă preciza acest lucru; vi se prezintă zone relative mici din Peninsula Antarctica Occidentală, unde într-adevăr gheaţa se topeşte, dar datorită schimbărilor din curenţii oceanici.
Priviţi graficul de sus, realizat de Institutul Naţional de Zăpadă şi Gheaţă al SUA, din cadrul Univ. din Colorado. În primele două imagini este prezentată suprafaţa Oceanului Antarctic, precum şi concentraţia lui, în noiembrie 1979; în ultimile două imagini de jos, sunt prezentate aceleaşi date, dar din 2009 (deci după 30 de ani). Ce se poate observa cu ochiul liber? Că faţă de acum 30 de ani, suprafaţa totală a gheţii din Antarctica a crescut semnificativ!
Iată şi aceste date (în milioane de km pătraţi):
Anul Suprafaţa gheţii Concentraţia gheţii
1979 15,9 mil kmp 11,2 mil kmp
1995 16,0 mil kmp 11,4 kmp
2009 16,3 mil kmp 11,6 kmp
Mai e un lucru interesant de spus: oceanul îngheţat este diferit faţă de gheaţa interioară. Unele din modelele de calculator au prezis creşterea gheţii din interiorul Oceanului Antarctic. Dacă aţi trăit vreodată în regiuni extrem de reci aţi înţelege de ce. Atunci când clima se face extrem de geroasă, aerul devine mai uscat şi ninge mai puţin; cu cât temperatura creşte, cu atât va ninge mai mult. De-a lungul timpului, zăpada compactată ar crea mai multă gheaţă. Dar, nu se întâmplă acest lucru, dovadă că nu există o încălzire a vremii. Din contra, apar gheţuri în oceane, iar acest lucru se datorează temperaturilor mai reci, şi nu zăpezilor.
În concluzie, o altă demonstraţie că încălzirea globală e o simplă farsă!


avatar
Alex Foiciuc
Owner Fondator
Owner Fondator

Mesaje : 186
Data de inscriere : 05/08/2010
Varsta : 34
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului http://toataromania.forumhit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum