Imi pare rau ca "NU AM OMORAT TOTI EVREII" despre nazistul Adolf Eichmann

In jos

Imi pare rau ca "NU AM OMORAT TOTI EVREII" despre nazistul Adolf Eichmann

Mesaj  Alex Foiciuc la data de Mier Dec 26, 2012 12:45 pm

"Îmi pare rău că NU AM OMORÂT TOŢI EVREII". Der Spiegel publică DOCUMENTE şi FOTOGRAFII DESECRETIZATE care atestă că nazistul Adolf Eichmann putea fi prins mult mai repede"Îmi pare rău că NU AM OMORÂT TOŢI EVREII". Spiegel Online publică DOVADA că locotenentul-colonel nazist Adolf Eichmann putea fi prins mult mai repede - GALERIE FOTO
Acum cincizeci de ani, la Ierusalim, începea unul dintre cele mai spectaculoase procese ale secolului al 20-lea, care avea să aducă Holocaustul în atenţia întregii lumi: statul israelian versus Adolf Eichmann, locotenent-colonel al armatei naziste, responsabil pentru omorârea a milioane de evrei, în lagărele naziste.
În 1961, a fost capturat în Argentina de serviciul secret israelian Mossad şi adus în Israel. A fost condamnat la execuţie prin spânzurare, pentru 15 capete de acuzare, printre care crime de război şi crime împotriva umanităţii. În timpul procesului, a declarat că singurul lui regret este că nu i-a omorât pe toţi evreii. "Nu ne-am făcut treaba corect", a declarat Eichmann.
Acum, după aproape 50 de ani, Der Spiegel publică documentele desecretizate care dovedesc că Adolf Eichmann ar fi putut fi capturat mult mai uşor, dacă nu îi era facilitată plecarea din Germania, în 1950. Un apropiat nazist i-a făcut rost de o identitate falsă, care i-a permis să ajungă în Italia, după care să părăsească Europa. El s-a stabilit în Argentina, sub o identitate falsă, şi a lucrat pentru Mercedes timp de 10 ani, până a fost capturat de Mossad.
Un alt document desecretizat al CIA arată că americanii ştiau că Eichmann trăieşte în Argentina sub un pseudonim, dar au decis să nu acţioneze pentru că nazistul nu a comis nicio crimă pe teritoriu american sau împotriva americanilor.
1. Adolf Eichmann în spatele unui geam de protecţie, în timpul procesului său din Israel, în 1961. El a fost condamnat pentru rolul său determinat în organizarea Holocaustului şi a fost executat prin spânzurare pe 31 mai 1962.
2. Eichmann a recunoscut, într-o conversaţie purtată la beţie cu un prieten, că în lagărele naziste au fost omorâţi peste 6 milioane de evrei.
3. Locotenentul-colonel este responsabil pentru deportarea a milioane de evrei din Europa de Vest, Germania, Ungaria, Slovacia şi Grecia în lagărele de concentrare. Eichmann era cunoscut drept o "minte diabolică" şi un "birocrat scrupulos" care a avut grijă să nu omoare pe nimeni cu mâna lui.
4. Nazistul a decis cine se urcă imediat în trenurile către Auschwitz şi Treblinka şi cine va fi deportat ulterior. Bilanţul deportărilor era prezent pe pereţii biroului său din Berlin.
5. "Dosarul" lui Eichmann de la serviciile secrete germane conţine o jumătate de pagină. Nici până astăzi nu este clar cât ştiau nemţii despre locotenent-colonelul şi când au aflat tot adevărul.
6. Un document al Crucii Roşii, făcut pentru un anume "Ricardo Klement". Acest "alter ego" i-a permis lui Eichmann să părăsească Europa şi să ajungă în Argentina, via Italia.
7. Locotenentul-colonel, ascultându-şi verdictul. Pe lângă crimele de război, Eichmann a fost acuzat că îi punea pe deţinuţii din lagăr să le scrie rudelor şi prietenilor scrisori dictate de el. În acestea, se menţiona că taberele de concentrare sunt un loc foarte frumos, că se organizau excursii, că nimeni nu trebuia să muncească şi că toată lumea ar trebui să vină să le viziteze.
avatar
Alex Foiciuc
Owner Fondator
Owner Fondator

Mesaje : 186
Data de inscriere : 05/08/2010
Varsta : 34
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului http://toataromania.forumhit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum