Clonarea animalelor şi a alimentelor...dorim clonarea acestora ?

In jos

Clonarea animalelor şi a alimentelor...dorim clonarea acestora ?

Mesaj  Alex Foiciuc la data de Mier Iul 11, 2012 3:34 pm

Clonarea animalelor şi a alimentelor

În mai puţin de doi ani vom putea cumpăra din orice magazin alimente clonate
Consiliul FSA din Aberdeen, format din reprezentanţi ai industriei alimentare, ştiinţifice şi reprezentanţi ai consumatorilor, a respins ideea creării unui sistem de identificare şi supraveghere a animalelor de fermă clonate şi a descendenţilor acestora. Şi ei sunt de părere că nu mai poate fi controlat comerţul cu produse clonate pentru că ar fi mult prea mare costul pentru instituirea acum a unui sistem de identificare a produselor clonate. Membrii acestui consiliu au anulat astfel dreptul oamenilor de a fi informaţi despre mâncarea pe care o consumă.
Potrivit declaraţiilor făcute de preşedintele Uniunii Naţionale a Fermierilor din Scoţia, Jim McLaren, produsele alimentare de origine clonă sunt deja de vânzare în Marea Britanie. Acesta a mai declarat: „Această situaţie este prezentă peste tot în lume şi este prezentă şi în această ţară—produsele clonate sunt importate, sunt peste tot.” El a mai adăugat că ar trebui să fie schimbată legea astfel încât vânzarea de clone să fie legală, susţinând că „nu există nicio problemă de siguranţă alimentară.”
Dorim sau nu să consumăm alimente clonate?
Organizaţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor a anunţat necesitatea unor cercetări mai ample în domeniul clonării alimentelor. Până în prezent nu au fost studiate riscurile alimentaţiei cu produse clonate, iar anumite malformaţii, fenomene de gigantism şi erori care apar în decursul clonării trezesc automat îngrijorarea în legătură cu utilizarea acestei tehnologii în industria alimentară.
Publicaţia Daily Mail a dezvăluit că în Marea Britanie şi Europa se comercializează deja carne provenind de la animale clonate, deşi această acţiune este ilegală în conformitate cu legislaţia UE. În septembrie 2008, într-o rezoluţie adoptată, Parlamentul European interzice total clonarea. În 2009, în scopul de a avea o perspectivă mai largă a problemei, Consiliul a cerut Comisiei să prezinte un raport. La începutul acestui an, Comisarul Dalli a promis că raportul ar putea fi finalizat până la sfârşitul anului 2010.
Peter Stevenson, directorul Consiliului organizaţiei pentru animale (Compassion in World Farming) a respins vehement declaraţia FSA cum că este imposibil ca produsele şi animalele clonate să fie identificate: „Da, clonarea este în jurul nostru, dar cu toate acestea suntem încă la nivelul la care putem, ca societate, să spunem că nu dorim să consumăm carne clonată! Afirmaţiile FSA sunt complet scandaloase. Este fals să afirmăm că alimentele şi animalele clonate nu pot fi identificate. FSA trădează însăşi principiul pentru care a fost fondată, acela de a reprezenta interesul consumatorilor.”
În SUA sunt folosite în alimentaţie clone ale vitelor moarte
Peste 90% din încercările de clonare eşuează în producerea de urmaşi viabili. Sunt necesare peste 100 de proceduri de transfer nuclear pentru a produce o clonă viabilă. În plus faţă de rata de succes foarte scăzută, animalele clonate tind să aibă sistemul imunitar compromis, precum şi riscuri înalte de infecţii şi alte afecţiuni.
Studii japoneze arată că animalele clonate trăiesc într-o stare de sănătate precară şi mor devreme. Aproximativ o treime din viţeii clonaţi născuţi vii, mor de tineri şi mulţi alţii suferă de gigantism. Există numeroase cazuri de avorturi spontane, de organe deformate care necesită realizarea de cezariană, deces precoce etc. în cazul clonării animalelor.
La animale mari cum ar fi vaci şi oi, oamenii de ştiinţă au descoperit că aproximativ jumătate din fetuşii dezvoltaţi din embrioni clonaţi au anomalii periculoase şi afecţiuni la plămâni, inimă şi alte organe; altele au un sistem imunitar slab şi rate ridicate ale creşterii tumorale.
Atunci când un embrion este creat pe cale naturală, prin uniunea unui spermatozoid cu un ovul, acesta primeşte gene de la ambii părinţi. Faptul că animalul clonă primeşte materialul genetic de la o singură celulă-donator este probabil unul din factorii principali ai acestor anomalii.
Producerea de clone este un pas nesănătos şi periculos pentru noi oamenii. Această tehnologie a clonării animalelor şi alimentelor nu ştim cât este de dăunătoare, dar ştim cu siguranţă că nu este hrănitoare şi nici sănătoasă. Baza biologică a securităţii alimentare mondiale este diversitatea genetică amplă. Pentru a păstra capacitatea de rezistenţă a ecosistemelor şi a sistemelor noastre alimentare este necesară o gamă largă de plante şi animale.
avatar
Alex Foiciuc
Owner Fondator
Owner Fondator

Mesaje : 186
Data de inscriere : 05/08/2010
Varsta : 33
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului http://toataromania.forumhit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum