Petrolul nu se va epuiza niciodata conform Teoriei Abiotice

In jos

Petrolul nu se va epuiza niciodata conform Teoriei Abiotice

Mesaj  Alex Foiciuc la data de Mier Iul 11, 2012 4:50 pm

Petrolul nu se va epuiza niciodata conform Teoriei Abiotice
Toti dintre voi cunoasteti cum a aparut petrolul, adica prin descompunerea unor organizme ca animale sau plante. In 1775 savantul Rus Mihail Lomonosov a emis ipoteza ca titeiul are la baza origine biologica. O dovada in sprijinul originii biologice a petrolului este faptul ca zacamintele de petrol sunt intodeauna insotite de apa sarata si contin in mici cantitati anumite substante care nu pot proveni decat dela foste organisme vii, adica procesul de fosilizare. Lomonosov afirma ca titeiul s-ar fi format prin descompunerea unor organisme ca animale marine si terestre, care au fost ingropate in sedimente si care odata cu trecerea timpului, sub influenta presiunii si a calduri s-au transformat in petrol.
Aceasta afirmatie, nu a putut fi demonstrate concret in acea perioada, datorita dotarii rudimentare. Primii care au respins ipoteza lui Lomonosov la inceputul secolului 19 au fost geologul german Alexander von Humboldt si chimistul francez Louis Joseph Gay-Lussac care au adus teoria ca petrolul este material primordial care se afla la mare adancime si care nu are nicio legatura cu materialele biologice. Astfel au aparut doua ipoteze care se bateau cap in cap. De-a lungul timpului s-au ivit continuu voci si argumentari stiintifice care sustineau fie o varianta, fie cealalta.
Apoi marele chemist rus Dimitri Mendeleev care a studiat ipoteza lui Lomonosov, afirmand cand ca petrolul este o substanta primordiala care vine de la mare adancime. El a sustinut existenta unor falii la mare adancime, prin care, in anumite zone petrolul ar tasnii catre suprafata.
Dupa al doilea razboi mondial, prin 1946, Rusia a ajuns la concluzia ca zacamintele petroliere sunt limitate si ca cea mai mare rezerva de care dispunea se afla in zona Azerbaijanului, dar ca si aici resursele se apropie de sfarsit. Speriati au invadat partea de nord a Iranului, dar nu au putut sta prea mult deoarece au fost fortati de catre guvernul britanic sa paraseasca zona. Asa au realizat ca americanii, francezii si britanicii nu ii vor lasa sa opereze in zona si ca intreaga lor atentie trebuie sa se concentreze catre descoperirea de noi zacaminte in interiorul granitelor lor. De aceea au investit masiv in cercetare, dorind sa descopere originea petrolului, felul in are rezervele sunt generate si modul optim de extractie.
In 1951, la un congres de stiinta, Nikolai Kudriavtev a postulat existenta unui petrol abiotic, ipoteza sustinuta apoi si de alti oameni de stiinta rusi. Teoria moderna ruso-ucrainiana sustine in prezenta ca petrolul este o substanta primordiala, care se afla la mare adancime, care nu are legatura cu dinozauri si pestri morti. Bineinteles teoria a fost contestata.
Cele doua teorii despre formarea petrolului:
1. Teoria Biogena de formare a zacamintelor de petrol care sustine ca petrolul ia nastere din organisme marine, care dupa moarte s-au depus pe fundul marii, fiind acoperite ulterior de sedimente, iar conform acestei teorii perioada de formare a petrolului este de circa 350-400 milioane de ani. Formarea titeiului ar fi inceput in perioada Devoniana, perioada in care se sustine ca ar fi avut loc in randurile florei si faunei o mortalitate in masa, mortalitate explicate prin teoria meteoritului urias care a cazut in acea perioada pe pamant, care a declansat temperature si presiuni ridicate. Acesta este modul prin care se presupune ca s-au format asa numitele substante cherogene ce provin din substante organice cu un continut ridicat in carbon si hydrogen. Prin procesele urmatoare, cum ar fi diageneza, aceste substante cherogene pot devenii substante bituminoase, rocile sedimentare ce contin substante cherogene sunt denumite “roci mama” a zacamintelor de petrol. Aceasta materie, sub influenta unor presiuni si temperature are o migratie ascendenta. Exista mai multe tipuri de titei, functie de materialul avut la baza.
2. Teoria Abiogena care are adepti putini si care postuleaza ca petrolul ar fi rezultat din minerale, roci cu un continut ridicat in carbon si hydrogen care avand greutatea specifica mai mica au fost presate spre suprafata. Oricum rusii se bazeaza pe a doua teorie si americanii pe prima teorie. Acest mod diferite de abordare a permis rusilor sa descopere reserve uriase de petrol si gaze naturale in diverse zone.
Americanii deranjati de teoria Abiotica
Rusii au demonstrate ca petrolul exista si ca nu se va termina niciodata. Ca se poate extrage oricat si daca ar fi acceptata aceasta idee s-ar ajunge la scaderea pretului, insa s-ar ajunge si falimentarea companiilor petroliere de pe planeta precum OMV si altele.
Insa teoria abiotica fiind reala asta inseamna ca exista o cantitate de petrol egala cu cantitatea de hidrocarburi existenta la formarea Planetei Pamant.
avatar
Alex Foiciuc
Owner Fondator
Owner Fondator

Mesaje : 186
Data de inscriere : 05/08/2010
Varsta : 33
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului http://toataromania.forumhit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum