Romania obligata de SUA sa accepte scutul anti-racheta

In jos

Romania obligata de SUA sa accepte scutul anti-racheta

Mesaj  Alex Foiciuc la data de Mier Iul 11, 2012 5:19 pm

Textul Acordului româno-american privind amplasarea unui sistem de apărare antirachetă al SUA în România a fost finalizat, miercuri, la nivelul delegaţiilor de negociatori şi experţi, cu ocazia celei de-a şaptea runde a negocierilor bilaterale, informează Ministerul Afacerilor Externe, potrivit Mediafax.
Ministerul precizează că miercuri s-a desfăşurat la Bucureşti, sub conducerea şefilor celor două delegaţii de negociere, secretarul de stat Bogdan Aurescu şi Ellen Tauscher, subsecretarul de stat al SUA pentru controlul armamentelor şi securitate internaţională, a şaptea rundă a negocierilor bilaterale româno-americane vizând amplasarea, pe teritoriul României, a unor elemente ale sistemului american de apărare antirachetă din Europa.
Ca urmare a negocierilor desfăşurate, în cursul zilei, în întrevederile separate ale şefilor celor două delegaţii, precum şi în cadrul reuniunii ulterioare, în plen, a fost finalizat la nivelul celor două delegaţii textul Acordului între România şi Statele Unite ale Americii privind amplasarea unui sistem de apărare antirachetă al SUA în România (a fost convenit ad referendum la nivelul delegaţiilor de negociatori şi experţi), precizează MAE.
Ministerul Apararii informeaza:

"Astfel, au fost create condiţiile pentru ca în perioada următoare Acordul să fie parafat şi să se treacă la îndeplinirea procedurilor necesare pentru semnare. Vor continua însă negocierile pentru convenirea tuturor instrumentelor de punere în aplicare (Aranjamentele de Implementare) a Acordului. Cu prilejul negocierilor, desfăşurate într-o atmosferă foarte deschisă, în spiritul Parteneriatului Strategic bilateral, au fost abordate chestiunile de ordin tehnic şi juridic rămase încă în discuţie de la runda anterioară, atât cu privire la proiectul Acordului, cât şi în ceea ce priveşte instrumentele de punere în aplicare a acestuia. De asemenea, a fost realizat un schimb de opinii cu privire la stadiul creării sistemului de apărare antirachetă al NATO."
Instituţia subliniază că progresele decisive obţinute la runda a şaptea au fost posibile "datorită înaltei voinţe politice a părţilor, precum şi profesionalismului şi abordării constructive care au caracterizat activitatea echipelor de negociatori ale celor două ţări, motivate de conştientizarea importanţei deosebite a acestui proiect strategic pentru România, SUA şi NATO".
La 4 februarie 2010, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat acceptarea invitaţiei părţii americane, transmisă de preşedintele SUA, Barack Obama, privind participarea României la sistemul de apărare antirachetă american din Europa.
Sistemul este dezvoltat într-o abordare adaptivă în etape, de natură să garanteze acoperirea integrală a teritoriului României împotriva posibilelor ameninţări reprezentate de rachetele cu rază scurtă sau medie de acţiune.
La 3 mai 2011, preşedintele României a făcut publică decizia CSAT privind amplasarea unor elemente ale sistemului american de apărare antirachetă la unitatea militară Deveselu, situată în judeţul Olt.
Anunţul este o decizie importantă de etapă, care survine unor progrese semnificative realizate în cele şase runde de negociere privind Acordul care s-au desfăşurat până în prezent. Rundele anterioare au avut loc la 17 iunie 2010, la 26-27 iulie 2010, 17 septembrie 2010, 14 decembrie 2010, 8 martie 2011 şi 6 aprilie 2011, fiind precedate de două runde de consultări.
Pentru acoperirea problematicii complexe a Acordului, echipa de negociere coordonată de secretarul de stat Bogdan Aurescu a fost alcătuită din experţi MAE, MApN, precum şi din alte instituţii din sistemul naţional de apărare. În pregătirea celor şapte runde de negociere de până acum şi a celor două runde de consultări care au precedat negocierile, grupul de lucru inter-instituţional pe problematica apărării antirachetă s-a reunit la sediul MAE de 33 de ori în ultimele 15 luni (în medie, o dată la două săptămâni).
Actuala rundă de negocieri, a şaptea, a avut loc cu prilejul vizitei în România, în perioada 3-4 mai 2011, a subsecretarului de stat al SUA pentru controlul armamentelor şi securitate internaţională, Ellen Tauscher.

Parerea fostului sef al spionajului romanesc Ioan Talpes:

"Sistemul de aparare american ar putea face din Romania o tinta pentru cei care vor sa loveasca indirect Statele Unite!"
Si actualul ministru de Externe precizeaza ca scutul era necesar, in contextul cresterii amenintarilor balistice din regiunea noastra. Oricum, textul acordului este gata de parafat.
Textul acordului ar putea fi semnat peste cateva luni de sefii celor doua state. Sau cel putin acestea au fost discutiile dintre ministrul de Externe si delegatia americana.
Teodor Baconschi spune ca odata cu intarirea sistemului de securitate, castigam si increderea americanilor.
Teodor Baconschi, ministru de Externe spune:

"Suntem convinsi ca Washingtonul are incredere in noi. Acest lucru va duce la si mai multe investitii in Romania."
Apropierea de Statele Unite ne-ar putea atrage insa si reactia celor care le sunt dusmani americanilor, atrag atentia unii dintre analisti.

"Am intrat intr-o alta lume si trebuie sa intelegem ca acesta lume e si cu avantajele, dar si cu riscurile ei", a declarat Ioan Talpes, fost sef al SIE.

Consilierul prezidential pe probleme de securitate, Iulian Fota vorbeste despre amenintarile la care se expune Romania. El citeaza un document din strategia NATO in care se precizeaza ca peste 30 de tari au in program dezvoltarea de rachete cu raza lunga de actiune, care ar putea fi cuplate cu arme de distrugere in masa.

Manipularea necesitatii unui scut anti-racheta pretext pt a atrage o tara intr-un razboi viitor

Dupa cum s-a cumunicat in mass-media, Bulgaria nu accepta scutul anti-racheta, dar sa fim sinceri, Bulgaria nu are datoriile IMENSE la FMI si Banca Mondiala cum le are Romania.

Ce este un scut Antiracheta?

Pt cei care nu stiu despre ce este vorba, o sa explic pe scurt, practic sunt montate mai multe rachete in pozitie de lansare, care conform spuselor vor costa 400 milioane de dolari, acestea au rolul cand intercepteaza rachete care ar trece prin spatiul nostru aerian, sa fie lansate automat, iar acestea lovind chiar rachetele trimise de un anume inamic, astfel incat ciocnirea dintre ele sa faca o explozie in aer, a ambelor rachete astfel incat tinta dorita de inamic sa nu fie lovita. Cam despre asta e treaba...

Bineinteles ca la asemenea datorii care le face Guvernul, cei de la FMI pun niste conditii, care dupa cum sunt prezentate de John Perkins in documentarul Zeitgeist Addendum, cei de la FMI cer la un moment dat, pe langa privatizari, ei mai cer sa soldatii din tara indatorata, in acest caz Romania, sa fie la indemana si comanda SUA, defapt NATO, ori SUA ori NATO ori ONU tot de aceeasi elita sunt controlati.
Acestia sunt trimisi in orice actiune militara, dat fiind faptul ca sunt la comanda NATO, apoi cei din NATO au gasit in Romania, cel mai bun punct strategic din Europa, pt singurul fapt ca avem iesire la mare, dar si pt cele mai multe resurse de pe planeta, resurse despre care am scris pe blog, in niste articole mai demult...
O alta varianta este ca Romania poate fi tinta atacarii cu bombe ca si alte tari, bineinteles ca tot de ei, acum sa nu va ganditi ca exista TERORISM, apoi sa incerce sa mobilizeze armata romana, e doar o teorie, nu am nicio dovada in privinta asta.
Cert este ca odata cu scutul anti-racheta este baga cu FORTA intr-un razboi cu un dusman care nu EXISTA, adica TERORISMUL, pregatire pt un razboi in care dusman va fi chiar mult ravnitul Iran.
avatar
Alex Foiciuc
Owner Fondator
Owner Fondator

Mesaje : 186
Data de inscriere : 05/08/2010
Varsta : 34
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului http://toataromania.forumhit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum