Legea Cojocaru - Proiectul pentru Romania si Partidul Poporului Dan Diaconescu PP-DD

In jos

Legea Cojocaru - Proiectul pentru Romania si Partidul Poporului Dan Diaconescu PP-DD

Mesaj  Alex Foiciuc la data de Mier Iul 11, 2012 5:34 pm

Legea Cojocaru - Proiectul pentru Romania si Partidul Poporului

Proiect de lege privind despăgubirea cetăţenilor Romaniei, pentru capitalul trecut, prin Legea 15/1990, din proprietatea lor comună in proprietatea statului roman
Parlamentul Romaniei adoptă prezenta lege:
Art. 1. In termen de 60 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei legi, Guvernul Romaniei, prin Ministerul Finanţelor Publice, efectuează o emisiune de obligaţiuni prin care se angajează să restituie cetăţenilor Romaniei capitalul trecut in patrimoniul societăţilor comerciale şi regiilor autonome create prin aplicarea prevederilor Legii 15/1990.
Art. 2. Valoarea nominală a unei obligaţiuni este de 1.000 (una mie) euro.
Art. 3. Fiecare cetăţean major al Romaniei este indreptăţit să primească un număr de 20 obligaţiuni, fiecare obligaţiune avand o valoare nominală de 1.000 euro, respectiv un total de 20.000 euro.
Art. 4. Termenul limită de răscumpărare a obligaţiunilor emise in baza prevederilor prezentei legi este de 10 de ani de la data emiterii lor.
Art. 5. Obligaţiunile emise in baza prezentei legi nu pot fi instrăinate. Ele pot fi lăsate moştenire, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.
Art. 6. Dobanda la obligaţiunile ce fac obiectul prezentei legi este de 0,5 % pe an şi se datorează incepand cu data de 1 ianuarie a anului următor celui in care sunt emise obligaţiunile, urmand să fi plătită odată cu răscumpărarea obligaţiunilor.
Art. 7. Răscumpărarea obligaţiunilor şi plata dobanzilor aferente se fac din Fondul Naţional pentru Despăgubiri şi Investiţii care are ca surse:
a) sumele incasate de statul roman din vanzarea acţiunilor şi activelor aflate in proprietatea sa;
b) dividendele şi profiturile incasate de statul roman pentru capitalurile aflate in proprietatea sa;
c) impozitul progresiv pe avere;
d) impozitul pe averile dobandite in mod illicit;
e) alte surse stabilite prin lege.
Art. 8. Fondul National pentru Despăgubiri şi Investiţii se constitutie prin hotărare de Guvern emisă in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei legi.
Art. 9. In termen de 60 zile de la intrarea in vigoare a prezentei legi, Guvernul prezintă Parlamentului proiectul legii privind impozitul progresiv pe avere şi proiectul legii privind controlul averilor.
Art. 10. Obligaţiunile emise in baza prezentei legi vor fi răscumpărate incepand cu anul următor emiterii lor, prin concursuri de proiecte, sumele băneşti corespunzătoare fiind utilizate pentru finanţarea de proiecte de investiţii propuse de persoanele fizice autorizate şi de societăţile comerciale care ai vor avea ca acţionari sau asociaţi pe deţinătorii de obligaţiuni.
Art. 11. Metodologia privind obligaţiunile emise in baza prezentei legi se stabileşte prin hotărare de Guvern emisă in termen de 60 de zile de la intrarea in vigoare a legii, printr-o metodologie similară cu cele utilizate pentru finanţările nerambursabile acordate de Uniunea Europeană.
Art. 12 . Impiedicarea aplicării prezentei legi constituie infracţiune iar persoana fizică responsabilă se sancţionează cu amendă penală in cuantum de 100 000 lei.
Pentru mai multe informatii, citeste si MANIFEST-ul, Instructiunile, Precizarile, Apelurile si celelalte rubrici postate pe site : variantacojocaru.ro
avatar
Alex Foiciuc
Owner Fondator
Owner Fondator

Mesaje : 186
Data de inscriere : 05/08/2010
Varsta : 34
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului http://toataromania.forumhit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum