NOI SUNTEM... CINE SUNTEM NOI ?

In jos

NOI SUNTEM... CINE SUNTEM NOI ?

Mesaj  Alex Foiciuc la data de Mier Iul 11, 2012 5:37 pm

NOI SUNTEM....CINE SUNTEM NOI?

Zona geografică in care se află astăzi Romania, a fost in urmă cu peste 10.000 de ani, vatra lumii, locul unde a inceput cu adevărat civilizaţia umană. Acest adevăr este destul de greu de digerat pentru celelalte mari naţiuni, printre care şi cu aspiraţii inalte la titlul de popor ales?
In zona Olteniei se inregistrează cea mai veche locuire in bordeie din lume(18,000 ani inainte de Hristos), cea mai veche activitate de minerit, cel mai vechi tarnacop de miner descoperit vre-o dată, cea mai veche activitate metalurgică a aramei din lume (8,000 ani inainte de Hristos), cea mai veche scriere din lume (tăbliţele de la Tărtăria, judeţul Alba 5-6.000 inainte de Hristos). Tot aici s-a inventat arcul, au aparut primele furnale din Europa, şi tot de aici au plecat şi s-au format celelalte popoare indo-europene şi nu numai cum ar fi: iranienii, carienii, italicii, frygienii, sciţii, cimmerienii, triburile iberice, bascii, sarmaţii, elenii (ahei şi dorieni), fenicienii?.etc.
Traco-dacii reprezintă cea mai veche şi mai inaltă cultură de pe Pămant, anterioară civilizaţiei Sumeriene, şi totodată cea mai numeroasă (180 - 200 de triburi). Ei puteau fi găsiţi in intreaga Europă (Balcani, Ucraina, Ungaria, Austria, germania, Cehoslovacia, Polonia, Italia, Franţa, Spania, Turcia europeana, Asia Mica, Africa , chiar şi Burii din Africa de Sud sunt tot un neam Dac, din care făcea parte insuşi Burebista.
Scrisul şi odată cu el istoria, au apărut mai intai in spaţiul tracic şi abia mai tarziu in spaţiul greco-roman, dus probabil acolo tot de triburile care au migrat de aici. Traco-dacii au avut cea mai veche agricultură din Europa, (neolitic) si printre cele mai vechi din lume. La vremea lor erau singurul popor din lume care foloseau cercul la dispozitivele de măsurare a timpului.
Incepand cu anul 1995, dupa studii indelungate, insă intenţionat ţinute la subsol, o serie de savanţi americani de prestigiu au ajuns la concluzia că Potopul descris in Biblie a avut loc pe malul vestic al Marii Negre, unde locuia o populaţie neaşteptat de dezvoltată, (oare cine?). De altfel Olimpul, legendarul munte din mitologia greacă (ULIMP- Lumină sau Splendoare, in limba traco-dacă), nu era altceva decat muntele Bucegi pe care nu intamplător dăinuie al doilea Sfinx de pe Pămant. Istoricul Homer spunea că numai tracii ştiau să lupte călare şi cu arcul incepand cu mileniul cinci inainte de Hristos.
Traco-dacii se remarcau printr-o corectitudine desăvarşită, toate convenţiile fiind incheiate verbal şi apoi păstrate cu sfinţenie. Lipsa de acasă era semnalată printr-un băţ lăsat la poartă, fiind mai mult decat suficient.
Traco-dacii erau singura civilizaţie din lume care nu a folosit sclavagismul sub nici o formă a sa.
In jurul anului 1400 i.H, se construieşte in Tracia nord-Dunăreană, cea dintai şcoală cu local de sine stătător de pe Terra, numită Androniconul, unde preoţii Zamolxieni predau toate disciplinele universitare incepand cu teologia (cultul Zeului Soare şi al celor 12 constelaţii).
Confom mărturiilor rămase posterităţii ale lui Platon şi Socrate, insuşi Pitagora şi-a completat studiile la şcoala Zamolxiană, şi tot ei afirmau că in acea vreme in Dacia existau cei mai de seamă medici ai timpului.
Istoricul Herodot, ai considera pe Cimerieni originari de pe versantul Nord-Estic al Carpaţilor ( Moldova de astăzi). Apoi o parte din ei s-au deplasat spre Sud, in Anatolia , unde au fost cunoscuţi ca Cimiry. Migraţi ulterior către Italia, Spania, Anglia şi Irlanda au fost cunoscuţi sub denumirea de celţi.
Zona Nord -Dunăreană (Romania de astăzi), a fost considerată din vechime drept un paradis terestru.Un teren bogat in aproape toate bogăţiile pămantului, cu terenuri agricole (Granarul Europei de mai tarziu), păşuni intinse, toate formele de relief, un incredibil sistem hidrografic natural, o zona bine apărată contra majorităţii dezastrelor naturale?..etc. Ca un miracol unic al istoriei, locuitorii acestei zone n-au putut fi alungaţi din vatra strămoşească şi nici deznaţionalizaţi.
Romanii păstrează in continuare limba, portul, obiceiurile, tradiţiile strămoşilor de acum 7.000 de ani. Analizele minuţioase de sange, demonstrează un alt miracol : in ciuda numeroaselor invazii, inclusiv mult distorsionata ocupaţie romană, ne-am păstrat puritatea genetică, specifică strămoşilor noştri.
Romania rămane un miracol, căruia i s-a prevăzut un viitor mesianic. Profetul indian Sundhar Singh scria in 1922, că romanii vor deveni un popor indrăgit şi respectat de toate popoarele lumii.
Bibliografie:
- Augustin Deac - Istoria Adevărului Istoric
- P.L.Tonciulescu - Ramania, paradisul regăsit
- Nicolae Densuşianu - Dacia Preistorică, Vol.1, 2, 3, 4, 5
- Cornel Barsan - Revanşa Daciei
avatar
Alex Foiciuc
Owner Fondator
Owner Fondator

Mesaje : 186
Data de inscriere : 05/08/2010
Varsta : 33
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului http://toataromania.forumhit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum