Adio site-uri Conspirationiste potrivit legilor SOPA, ACTA si PIPA

In jos

Adio site-uri Conspirationiste potrivit legilor SOPA, ACTA si PIPA

Mesaj  Alex Foiciuc la data de Mier Iul 11, 2012 5:49 pm

Adio site-uri Conspirationiste potrivit legilor SOPA, ACTA si PIPA

Dupa amânarea dezbaterilor pentru SOPA si PIPA, legile americane împotriva pirateriei, activistii pentru libertatea internetului si-au gasit un nou adversar. ACTA este un tratat international împotriva încalcarii drepturilor de autor si ar putea actiona mai dur decât orice alta lege existenta, deoarece este semnata la nivel global si va putea fi impusa.
Site-ul La Quadrature du Net, un grup care sustine drepturile si libertatile cetatenior internetului si mentinerea regulilor initiale ale spatiului virtual: libera circulatie a informatiei, a selectat o parte din articolele tratatului care ar putea ameninta libertatea utilizatorilor si ar putea aduce o epoca neagra în istoria lumii virtuale.
Pâna acum ACTA a fost semnata de câteva tari, iar de curând Polonia a acceptat adeziunea la principiile sale, fiind apoi amenintata de grupul Anonymous cu atacuri dure. Celelalte tari din Uniunea Europeana nu au semnat înca, dar intentioneaza sa o faca.

Act inspirat de legislatia franceza

ACTA actioneaza prin impunerea de presiuni legale si financiare asupra furnizorilor de internet, situatie similara cu legile actuale din Franta, unde utilizatorii prinsi de mai mult de trei ori descarcând fisiere piratate de pe internet au conexiunea închisa pentru o perioada de timp, iar apoi se pot da sanctiuni asupra lor.
Astfel, scrie La Quadrature du Net, articolul 27.3 din ACTA vorbeste despre „cooperarea" dintre detinatorii de drepturi de autor si furnizorii de internet. „Aceste mecanisme sunt numite de comisiile europene „masuri extrajudiciare" sau „alternative la tribunal". Astfel, persoanele private si organizatiile de acest fel ar putea înlocui politia si autoritatile în impunerea masurilor punitive.
În articolul 27..4, ACTA stipuleaza ca detinatorii de drepturi de autor pot sa obtina date personale ale utilizatorilor acuzati de încalcarea legilor, fara decizia unui judecator. În acest fel, tratatul strecoara o bresa grava de intimitate. Articolul de lege nu obliga, dar ar putea fi schimbat în viitor prin amendamente. De asemenea, sanctiuni civile ar putea fi impuse împotriva intermediarilor tehnici (furnizori de internet) pentru ca acestia sa accepte cooperarea.

Articole vagi

În plus, tratatul international vorbeste despre despagubiri, dar acestea sunt aproape fixe, nevazând gravitatea faptelor. Textul doreste impunerea unor daune „prestabilite" si, de asemenea, „daune aditionale", adica daune care nu se bazeaza pe cuantumul profitului pierdut de catre detinatorii de drepturi.
Articolul 23.4 impune sanctiuni penale pentru „ajutorul si încurajarea" încalcarii drepturilor de autor. Astfel, mai exista o metoda de a forta furnizorii de internet sa coopereze sub posibilitatea de a fi anchetati pentru încurajarea pirateriei. De asemenea, nu se poate spune daca încurajare înseamna si transmiterea de linkuri sau simple articole pe bloguri despre site-urile care ofera fisiere piratate. În plus, adauga La Quadrature du Net, sanctiunile penale nu se impun într-un acord „comercial", ceea ce se doreste ACTA.
Iar în articolul 23.1 se stipuleaza ca sanctiunile penale ar trebui aplicate pentru infractiuni la scara comerciala. Termenul este vag, deschis la interpretari si nu se stie daca se poate aplica si la simpla împartasire între utilizatori, doar pentru scopul de a asculta muzica sau a privi filme si nu doar la cei care faciliteaza acest lucru prin platformele sale.

Alte informatii
Negocierile au fost tinute în secret pâna în 2008 si nu sunt conduse de nicio organizatie internationala. Acordul care ar putea pune capat libertatii pe internet se ascunde în spatele contrafacerii produselor farmaceutice, dar poate fi aplicat si la domeniul drepturilor de autor de pe internet.
În plus, unele surse au spus ca autoritatile ar urma sa aiba voie autoritatilor de control de pe aeroporturi si de la frontiere sa faca cercetari arbitrare asupra laptopurilor si calculatoarelor personale, pentru a cauta continut multimedia piratat. Daca se descopera astfel de fisiere, calatorii ar putea fi amendati, iar aparatura confiscata.

Romania a semnat legea ACTA: Site-urile Conspirationiste din Romania vor fi cenzurate

Printre tarile care au semnat tratatul la Tokyo se numara Polonia,Franta, Finlanda, Irlanda, Italia, Portugalia, România, Grecia si acelelalte 21 de tari ale Uniunii Europene, anunta Associated Press.

Pâna acum ACTA fusese semnata de Australia, Canada, Japonia, Coreea de Sud, Maroc, Noua Zeelanda, Singapore si Statele Unite ale Americii.

Hacker-ii Anonymous catre Romani

"Salutari, cetateni ai României. Noi suntem Anonymous.
În timp ce protestele voastre au început sa scada din cauza vremii urâte si politicienii vostri îsi continua circul pe ecranele televizoarelor voastre, Parlamentul European a semnat tratatul ACTA. Acesta va impune o dictatura pe internet. Fiecare aspect al activitatii voastre pe Internet va fi monitorizata. Trebuie sa actionati acum.
Dincolo de jocuri video si alte concepte de divertisment care exista pe Internet, se afla un aspect mult mai puternic, care uneste oamenii: comunicarea.
În timp ce dreptul nostru de a împartasi sau primi liber informatii ne este luat de ACTA, trebuie sa realizam ca acesta este primul pas în directia unei dictaturi fasciste globale, care ne va îngradi libertatea de exprimare, mintile si, în cele din urma, dreptul de a trai pe aceasta planeta.
Nu va fie frica, Anonymous este alaturi de voi. Nu suntem un grup, nu suntem o organizatie de niciun fel. Suntem oamenii de pe Internet, care lupta împotriva sclavagismului economic si monetar. Ridicati-va si faceti-va vocile auzite. Informati-va. Cautati ACTA pe Google si aflati ce înseamna. Noi suntem Anonymous. Treziti-va!"

Illuminati nu se joaca

Trebuie sa fi de o naivitate ajunsa la extrem ca sa nu vezi ca acum chiar EXISTA O CONSPIRATIE impotriva noastra si a tot ce exista. De ce spun asta? mesajul de mai sus, cat si articolul va pot raspunde foarte bine la intrebarile voastre.
Ce-i drept e ca illuminati, au fost prosti, extrem de prosti, pana cand au observat ca internetul nu-l pot controla, ca le-a scapat de sub control, insa ei vor incerca prin aceste 3 legi SOPA, ACTA si PIPA sa il controleze exact ca si mass-media...

Legea SOPA adoptata sub pretextul pirateriei internationale

Legile cele 3 la numar enumerate mai sus, au fost adoptate, si nu e niciun fel de gluma de parlamentul european zilele trecute, avand pretext pirateria.
Ce inseamna pirateria? Pirateria se defineste ca atunci cand cineva cumpara spre exemplu un film original, un cd cu muzica etc. si apoi el il share-uieste pe internet, il distribuie pe internet pt ca el sa fie disponibil in mod gratuit pt a fi descarcat de acolo...
Pretextul este ca aceste companii ar pierde bani. Chiar asa? sa fim seriosi, sunt atat de bogate incat ar putea da la fiecare CD-uri gratuit, pt ca banii provin cel mai mult din AUDIENTA, mult mai mult decat s-ar obtine din vanzari.
Deci vedem cum ILLUMINATI au gasit acest pretext. Illuminati nu sunt chiar atat de imbecili incat sa zica: "gata va inchidem site-urile conspirationiste ca sunt adevarate", NU, ei o fac mascat, incearcand sa prosteasca pe oameni, ca altele ar fi intentiile, oamenii sa nu banuiasca nimic....
P.S. in opinia mea sunt multi hackeri precum cei de la Anonymous, care lucreaza si ne roaga sa ne alaturam protestelor. Acum intrebarea este: Cati dintre voi veti protesta impotriva acestor legi?

avatar
Alex Foiciuc
Owner Fondator
Owner Fondator

Mesaje : 186
Data de inscriere : 05/08/2010
Varsta : 34
Localizare : Bucuresti

Vezi profilul utilizatorului http://toataromania.forumhit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum